Глава 1

< предыдущая глава   следующая глава >
Глава 1 2 3 4
  • 1. Павло, Божою волею, апостол Христа Ісуса, та брат Тимотей
  • 2. святим у Колоссах і вірним братам у Христі: благодать вам і мир від Бога, Отця нашого!
  • 3. Ми дякуємо Богові й Отцеві Господа нашого Ісуса Христа завжди молячися за вас,
  • 4. відколи ми почули про вашу віру в Христа Ісуса та про любов, що маєте до всіх святих
  • 5. задля надії, що вам збережена на небі, що про неї оповіщення ви нещодавно чули у проповіді Євангелії правди,
  • 6. яка до вас прибула, і як у всьому світі дає плоди і зростає, так і у вас, від того дня, коли ви почули і спізнали благодать Божу в правді.
  • 7. Ви навчилися від Епафра, нашого любого товариша в службі, який для вас є вірним Христовим слугою.
  • 8. Він і виявив нам любов вашу духовну.
  • 9. Тому й ми від того дня, коли почули, не перестаємо за вас молитися та просити, щоб ви дійшли до повного спізнання Божої волі в усякій мудрості та духовнім розумінні,
  • 10. щоб жити вам життям, достойним Господа, і подобатися йому в усьому, приносячи плід у всякому доброму ділі і зростаючи у спізнанні Бога,
  • 11. покріплені всякою силою завдяки його славній потузі, щоб осягнути всяку витривалість і довготерпеливість із радістю.
  • 12. Дякуйте Отцеві, який зробив нас гідними мати участь у долі святих у світлі.
  • 13. Він вирвав нас із влади тьми й переніс у царство свого улюбленого Сина,
  • 14. в якому ми маємо відкуплення, прощення гріхів.
  • 15. Він - образ невидимого Бога, первородний усякого створіння,
  • 16. бо в ньому все було створене, що на небі і що на землі, видиме й невидиме: чи то престоли, чи господьства, чи начала, чи власті, все було ним і для нього створене.
  • 17. Він раніш усього, і все існує в ньому.
  • 18. Він також голова тіла, тобто Церкви. Він - начало, первородний з мертвих, так, щоб у всьому він мав першенство,
  • 19. бо сподобалося Богові, щоб уся повнота перебувала в ньому
  • 20. і щоб через нього примирити з собою все чи то земне, а чи небесне, встановивши мир кров'ю його хреста.
  • 21. І вас самих, що колись були Богові чужі й вороги йому думкою та лихими вчинками, -
  • 22. тепер він примирив на смертнім його тілі, щоб вас зробити святими, без плями та бездоганними перед собою.
  • 23. Тільки ж перебувайте у вірі, утверджені та постійні, не відхиляючись від надії Євангелії, яку ви чули, проповідану всьому створінню, що під небом, а якої я, Павло, став слугою.
  • 24. Тепер я радію стражданнями за вас і доповняю на моїм тілі те, чого ще бракує скорботам Христовим для його тіла, що ним є Церква;
  • 25. якої я став слугою, згідно з розпорядженням Божим, даним мені заради вас, щоби звістувати повнотою між вами слово Боже,
  • 26. оту тайну, заховану від віків та поколінь, але яка тепер відкрита для його святих.
  • 27. їм Бог зізволив об'явити, яке то величне багатство цієї тайни між поганами, що є - Христос між вами, надія слави.
  • 28. Його ми проповідуємо, настановлюючи кожну людину та повчаючи в усякій мудрості, щоб появити досконалою кожну людину у Христі.
  • 29. Власне, для цього я і працюю, змагаючись його силою, яка діє в мені потужно.