• 1. Отже, благаю вас я, в'язень у Господі, щоб ви поводилися гідно, відповідно до звання, до якого були покликані:
  • 2. з усякою покірністю і лагідністю, з великодушністю, терплячи одне одного в любові,
  • 3. намагаючись берегти єдність духа в злуці миру.
  • 4. Одне тіло й один дух, - як ото ви покликані були в одній надії вашого звання.
  • 5. Один Господь, одна віра, одне хрещення,
  • 6. один Бог і Батько всіх, який над усіма, і через усіх, і в усіх [нас].
  • 7. Кожному ж з нас дана ласка відповідно до Христового дару.
  • 8. Тому сказано: Піднявшись на висоту, ти полонив полон і дав дари людям.
  • 9. А що означає піднявшись, як не те, що й [раніше] сходив був до найнижчих місць землі?
  • 10. Хто сходив, той і піднявся вище від небес, аби наповнити все.
  • 11. Він і поставив одних апостолами, інших пророками, ще інших проповідниками доброї вістки, а тих - пастирями та вчителями,
  • 12. щоб вдосконалити святих для діл служіння, для збудування Христового тіла,
  • 13. доки всі не дійдемо до єдности віри й до пізнання Божого Сина, до змужніння досконалого, до міри зростання в нас повноти Христової.
  • 14. Аби ми не були більше підлітками, які хитаються і захоплюються всяким вітром науки - за людською підступністю, за лукавством до хитрого блуду.
  • 15. А щоб ми були правдомовними в любові, щоб в усьому зросли в тому, який є головою - Христос;
  • 16. з нього - все тіло, складене і надійно злучене всякими зв'язками, за мірою чинности кожного окремого члена; він дає зріст тілові на розбудову самого себе в любові.
  • 17. Усе це я кажу і свідчу в Господі, щоб ви більше не були, як [оті] погани, що ходять у марноті свого розуму,
  • 18. запаморочені своїм розумуванням, відчужені від Божого життя через те неуцтво, що живе в них, через закам'янілість їхніх сердець.
  • 19. Вони, отупівши, піддалися розпусті, щоб із запалом чинити всяке плюгавство.
  • 20. Але ви не так пізнали Христа,
  • 21. бо ви чули його і в нього навчилися, - адже правда в Ісусі, -
  • 22. то треба, щоб ви відкинули стародавню людину з її первісним життям, яка нидіє в оманливих хтивостях,
  • 23. а щоб ваш розум оновлювався духом,
  • 24. щоб ви зодягалися в нову людину, створену за Богом, за праведністю й святістю правди.
  • 25. Тому, відкинувши брехню, кажіть правду кожний до свого ближнього, бо ми є членами одне одного.
  • 26. Гніваючись, - не грішіть: сонце хай не заходить у вашому гніві;
  • 27. і не давайте місця дияволові.
  • 28. Хто крав, хай більше не краде, але краще хай працює, роблячи своїми руками добро, щоб мав що подати тому, хто потребує.
  • 29. Жодне погане слово хай не виходить з ваших уст, а тільки добре для настанови в потребі, щоб воно дало користь тим, що слухають.
  • 30. І не засмучуйте Святого Божого Духа, яким ви запечатані на день викупу.
  • 31. Всяке роздратування, і гнів, і лють, і крик, і огуда хай віддаляться від вас разом з усякою злобою.
  • 32. Будьте ж добрими одне до одного, милосердими, прощаючи одне одному, як і Бог через Христа вам простив!