Глава 5

  • 1. Знаємо бо, як земний будинок тїла нашого розпадеть ся, ми будівлю від Бога маємо, будинок нерукотворний, вічний на небесах.
  • 2. Бо в сьому ми стогнемо, бажаючи одягтись домівкою нашою, що з неба,
  • 3. коли б тільки нам, і одягнувшись, нагими не явитись.
  • 4. Бо, стогнемо отягчені, будучи в тїлї сьому, з котрого не хочемо роздягтись, а одягнутись, щоб смертне було пожерте життєм.
  • 5. На се сотворив нас Бог, і дав нам задаток Духа.
  • 6. Оце ж маймо духа всякого часу, знаймо, що, домуючи в тїлї, ми далеко від Господа:
  • 7. (бо ходимо вірою, а не видїннєм.)
  • 8. Маймо ж духа й волїймо лучче бути далеко від тїла, а домувати у Господа.
  • 9. Тим і силкуємось, чи то будучи дома, чи далеко від дому, бути Йому любими.
  • 10. Всїм бо нам треба явитись перед судищем Христовим, щоб прийняв кожен по тому, що заробив тїлом, чи то добре, чи лихе.
  • 11. Знаючи оце страх Господень, пересьвідчуємо людей; Богові ж явні ми, і вповаю, що й вашим совістям обявились.
  • 12. Не знов бо похваляємо себе перед вами, а даємо вам причину хвалитись нами, щоб мали що (відказувати) тим, що хвалять ся лицем, а не серцем.
  • 13. Бо як ми не при собі, то (се) Богові; а як ми тверезимось (здержуємось), (се) вам.
  • 14. Бо любов Христова вимагає від нас, судячих так, що, коли один за всїх умер, тодї всї вмерли;
  • 15. і (що) Він умер за всїх, щоб живі нїколи більш собі не жили, а Тому, хто за них умер і воскрес.
  • 16. Тим же ми від нинї нїкого не знаємо по тїлу; коли ж і знали по тїлу Христа, то тепер більш не знаємо.
  • 17. Тим же, коли хто в Христї, той нове сотворіннє; старе минуло; ось стало все нове.
  • 18. Усе ж від Бога, що примирив нас із собою через Ісуса Христа, і дав нам служеннє примирення,
  • 19. яко ж бо Бог був у Христї, примиряючи сьвіт із собою, не полїчуючи їм провин їх, і положив у нас слово примирення.
  • 20. Замість Христа оце ми посли, і наче Бог благає (вас) через нас; ми просимо вас замість Христа: примиріть ся з Богом.
  • 21. Бо Він Того, хто не знав гріха, за нас гріхом зробив, щоб ми були праведностю Божою в Йому.