• 1. Дітоньки мої, пишу вам це, щоб ви не грішили. А коли хто згрішить, маємо заступника перед Батьком Ісуса Христа - праведника:
  • 2. він є умилостивленням за наші гріхи, і не тільки за наші, й за гріхи цілого світу.
  • 3. І з цього пізнаємо, що ми його пізнали, з того, що додержуємо його заповіді.
  • 4. Хто каже, що пізнав його, а заповідей його не додержує, той неправдомовний, і в ньому правди немає.
  • 5. А хто додержує його слова, в тому Божа любов справді є досконалою. З цього пізнаємо, що ми є в ньому.
  • 6. Хто каже, що в ньому перебуває, той має поводитися так само, як поводився він.
  • 7. Улюблені, не пишу вам нову заповідь, але заповідь давню, яку маєте від початку. Давня заповідь - це слово, яке ви чули.
  • 8. Знову нову заповідь я вам пишу, що є справді в ньому і в вас, що темрява минає, а правдиве світло вже сяє.
  • 9. Хто каже, що він є в світлі і ненавидить свого брата, той у темряві досі.
  • 10. Хто любить свого брата, той перебуває в світлі і немає спокуси.
  • 11. А хто ненавидить свого брата, той є у темряві й ходить у темряві, і не знає, куди йде, бо темрява засліпила йому очі.
  • 12. Пишу вам, дітоньки, що відпускаються вам гріхи його ім'ям.
  • 13. Пишу вам, батьки, бо ви пізнали Споконвічного. Пишу вам, юнаки, бо ви перемогли лукавого.
  • 14. Написав я вам, діти, бо ви пізнали Батька. Написав я вам, батьки, бо ви пізнали того, хто від початку. Написав я вам, юнаки, бо ви дужі, і Боже слово перебуває в вас, і ви перемогли лукавого.
  • 15. Не любіть світу, ані того, що в світі. Коли хто любить світ, немає в тому любови Батька:
  • 16. бо все, що в світі, це: хтивість тілесна, і хтивість очей, і життєва пиха, то не від Батька, але від світу.
  • 17. Світ минає і його хтивість; а хто чинить Божу волю, існує вічно.
  • 18. Діти, це остання година, бо ви чули, що антихрист надходить, і нині з'явилося багато антихристів. З цього пізнаємо, що це остання година.
  • 19. Вони вийшли від нас, не були від нас: бо якби були від нас, то лишилися б з нами; але щоб виявилося, що не всі були від нас.
  • 20. А ви маєте помазання від святого і всі знаєте.
  • 21. Не написав я вам, начебто не знаєте правди, але що її знаєте, і що всяка брехня не є від правди.
  • 22. Хто неправдомовець, як не той, хто відкидає, що Ісус є Христос? Це антихрист, що зрікається Батька й Сина.
  • 23. Кожний, хто зрікається Сина, не має й Батька. Хто визнає Сина, той має й Батька.
  • 24. [Отже], те, що ви почули від початку, хай у вас перебуває. Якщо у вас перебуватиме те, що ви почули від початку, то й ви перебуватимете в Сині і в Батькові
  • 25. Це обітниця, яку він сам нам обіцяв: вічне життя.
  • 26. Це написав я вам про тих, що ошукують вас.
  • 27. А помазання, яке ви прийняли від нього,- воно в вас перебуває, і ви не потребуєте, щоб вас хто навчав. Але що те помазання навчає вас у всьому, бо є правдивим і нехибним, - то як воно вас навчило, в тому й перебувайте.
  • 28. А тепер, дітоньки, залишайтеся в ньому, щоб, коли з'явиться він, ми мали сміливість і не засоромилися перед ним у його приході.
  • 29. Коли знаєте, що він праведний, то знайте, що й кожний, хто чинить справедливість, народився від нього.